Motostudent

Nemzetközi motorsport verseny egyetemi hallgatóknak

A Moto Engineering Foundation & TechnoPark MotorLand támogatja a MotoStudent Nemzetközi Versenyt, egy kihívást egyetemi hallgatók csapatai között a világ minden tájáról. Az egyetemi hallgatók számára a cél az, hogy egy valós ipari projekt során elsajátítsák azt a tudást, ami szükséges egy igazi prototípus tervezéséhez, fejlesztéséhez és gyártásához. Az elkészült prototípust végül a Motorland Aragón MotoGP pályán tesztelik és értékelik.

A MotoStudent maga is kihívást jelent a hallgatók számára, akiknek bizonyítaniuk kell kreativitásukat és innovációs készségeiket azzal, hogy közvetlenül alkalmazzák mérnöki képességeiket más egyetemek csapataival szemben a világ minden tájáról mindössze három szemeszter alatt.

A verseny menete

A verseny több napos, amely a helyszíni regisztrációval, a nyomtatott dokumentáció leadásával és a versenybox átvételével veszi kezdetét. Utána egy általános gépátvétel következik. Miután ez sikeresen megtörtént, napközben egymást váltva statikus és dinamikus versenyszámok zajlanak, valamint az egyes projektek szakmai zsűri előtti prezentációja. Ezt követően megkezdődnek az elkészített versenymotor-prototípusok profi pilóta általi tesztelései és a hallgatók időmérő körei is. A végső napon mindkét kategóriában délelőtt egy többkörös fej-fej melletti éles futamra kerül sor, majd délután a pontok összesítése után az eredményhirdetésen egy kisebb show-műsorral egybekötve a díjak átadásával zárul eme grandiózus esemény.

Első nap Második nap Harmadik nap Negyedik nap
Regisztráció Szerelhetőségi teszt Profi teszt Végső futam
Gépátvétel Fékteszt Iparosítási projekt prezentálása Eredményhirdetés
Gymkhana Innovációs projekt prezentálása
Gyorsulás Időmérő
Gyakorlás